Natúr szappan hajmosásra

Frissítve: 2024.03.23.

Natúr szappan hajmosásra – miért érdemes kipróbálnod?

A natúr szappan hajmosásra, érzékeny bőrre, sőt ekcémára is tökéletes, szinte jótékony gyógyír, mert – a szintetikus kozmetikumokkal ellentétben – nem irritálja feleslegesen az ápolt testfelületet, testrészt.

A natúr szappan hajmosásra is jótékony gyógyír.

Organikus összetevők a természetességért

Miután az emberek évtizedeken át kemény vegyszereket használtak a tisztálkodásra és a szépítkezésre, sokaknál allergiás reakciók léptek fel: a testük egyszerűen NEM-et mondott arra, hogy laboratóriumban előállított anyagokkal bombázzák.

Hatalmas váltás és fordulat történt ezen a területen – a szépítkezés és a higiénia terén – a közelmúltban, ami összhangban van azzal, hogy a mai tudatos fogyasztó mindenben a természeteset, az organikusat keresi.

Akik már kipróbálták, úgy írják le ezt a különbséget, mint ha a vegyészet által sokkolt, lestrapált hajukat-bőrüket egyszerre csak maga a Természet venné gondjaiba jótékony egészségtámogató erejével.

Vissza a Természethez – az egészségért!

Ha a kérdés az, hogy miként érhető el a ragyogó, természetes szépség, akkor a válasz olyan egyszerű, hogy szinte fel sem tűnik a kozmetikumipar mindent elborító reklámáradatában: önmérgező készítmények használata helyett vissza a természethez, a kizárólag növényi koncentrátumokból és természetes összetevőkből álló szépítőszerekhez!

Úgy gondolod, hogy túl erős szót használtam, amikor „önmérgező”-t mondtam? Ha valaha is megnézted a bolti samponokat és szappanokat, olyan összetevőket találhatsz a címkén, amikről csak a szakképzett vegyészek tudnák megmondani, hogy mik is valójában.

Márpedig nem tűnik túl jó ötletnek olyasmit kenni magunkra, aminek még a nevét is nehezen tudjuk kimondani, ugye egyetértesz?

A natúr szappanok kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak.

Amikor a kevesebb több – a természetes tisztálkodás titkos fortélyai

A hajmosó szappan szintetikus felületaktív anyagok nélkül tisztítja a hajat. Nem igényel túl sok csomagolást, ezért gazdaságos és környezetbarát, ugyanakkor egészségesebb a bőröd és a hajad számára.

A natúr szappan hajmosásra is megéri Neked, mert a hagyományos samponok köztudottan problémás összetevőket tartalmaznak, például tartósítószereket, szilikonokat és illatanyagokat. Ezek irritálhatják és kiszáríthatják hajadat és fejbőrödet, sokszor tartós károkat okozva.

A hajmosó szappan legnagyobb előnye (és egyúttal a titkos fortély, amivel a szépségedet támogatni fogja) azzal kapcsolatos, ami nincs benne. Talán már hallottál róla: a hagyományos samponok szintetikus felületaktív anyagokat tartalmaznak. Szintetikus tenzideknek nevezik ezeket a vegyszereket, amik habosítják a sampont, és kioldják, majd eltávolítják a zsír- és szennyeződésrészecskéket a hajadból – amire a víz önmagában nem lenne képes.

Sokféle felületaktív anyag létezik. A természetes tenzidek mellett, amelyek olajokkal oldják meg a habosítást, léteznek szintetikus tenzidek is – és ezek problémásak! Kémiailag igen összetettek, a hagyományos samponokban többnyire kőolajszármazékokon alapulnak, és ezért kimondottan „agresszívek” – abban az értelemben, hogy irritálják a bőrödet, és így védelem helyett kiszolgáltatottabbá, átjárhatóbbá teszik a szennyező anyagok számára.

Minderre a kozmetikumipar szerint „szükség van”, ha azt akarjuk, hogy a hajunk, bőrünk tiszta legyen. Holott lehet ezt másként is, sokkal kíméletesebben, ugyanakkor jobb eredményt elérve.

Hogyan tisztít a hajmosó szappan?

A natúr szappan hajmosásra sokkal enyhébb tenzideket használ. Egy ilyen termék rendszerint megújuló nyersanyagokból készül, kíméletesen tisztítja a fejbőrt, és az elhasznált vízben biológiailag teljesen lebomlik.

A hajmosó szappan tehát nem tartalmaz szintetikus felületaktív anyagokat. Ehelyett szappanosított olajok segítségével tisztítja a hajadat. A hajat ápoló és hidratáló olajok közé tartozik az avokádóolaj, a babassu olaj vagy a ricinusolaj. Ezek erősítik a hajadat, természetes fényt és ragyogást adnak neki, és megnyugtatják az irritált fejbőrödet.

Ez az egyik különbség – a samponokkal szemben. Ugyanakkor a normál kézmosó- vagy testszappanokkal ellentétben a hajmosó szappan rendkívül csekély mértékben tartalmaz erős zsírokat, például pálmaolajat.

Ez azt jelenti, hogy ezek a szappanok legfeljebb 3-5% tiszta zsírt tartalmaznak. Ez megakadályozza, hogy a haj a mosás után zsírosnak tűnjön, vagy azzal a furcsa, tapadós érzéssel irritáljon, amit egyes samponok használata után érezhetsz.

Tippek, hogyan használható a natúr szappan hajmosásra

A hajmosó szappan használata cseppet sem bonyolult. A legjobb, ha kis darabot vágsz a hajszappanból, késsel. A maradék hajszappant a legjobb száraz helyen tartani, így sokáig friss marad.

Ezután vagy közvetlenül a nedves hajra viszed fel a hajmosó szappan darabkáját, és addig dörzsölöd, amíg jól fel nem habzik, vagy a tenyereid között morzsolod el, és jól behabosítod, aztán alaposan belemasszírozod a hajadba. A hajmosó szappan használata után intenzíven öblítsd ki a hajadat!

A hajmosó szappan használata után a legtöbben arról számolnak be, hogy másként érzik a hajukat, fejbőrüket, mint a hagyományos samponnal való mosás után: frissebb a bőr, dúsabb a hajkorona, a diszkréten természetes illatról nem is beszélve.

Egy próbát mindenképp megér – mert azok közül, akik ezt megtapasztalták, szinte senki sem tér vissza a nagyáruházak polcain kapható tömegcikkek használatához.

Hagyj üzenetet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük