Natúr sampon korpás hajra

Frissítve: 2024.07.11.

Natúr sampon korpás hajra: korpamentes, csillogó hajkorona!

Egy natúr sampon korpás hajra csak akkor éri meg a pénzét, ha nem csupán a meglévő korpát, hámlást távolítja el, hanem hosszú távon csökkenti annak kialakulását is: kezeli a fejbőr zsírosodását, a hajszálakat rugalmassá és fényessé teszi.

natur sampon korpas hajra

Natúr sampon korpás hajra – mit kezel egyáltalán?

Más szóval: mi egyáltalán a korpa?

Egyrészt ott van az a bizonyos szemcsés anyag, amely a gabonafélék héjából a feldolgozás, őrlés útján keletkezik, másrészt van valami, ami ehhez kissé hasonlít, de semmi köze a gabonához, legfeljebb a korpa kinézetét juttatja eszünkbe.

Inkább egyfajta fehér pikkelyként írható le, amely az ember fejbőréről hámlik le, pl. a helytelen táplálkozás miatt. Lehet azonban száraz, lisztszerű, apró is a megjelenése, vagy zsíros és sárgás, amely még a lencse formáját és nagyságát is elérheti.

Általánosságban a fejbőr korpásodása lehet a szakszerűtlen, mesterséges-ipari készítményekkel való hajápolás és/vagy a fejbőr fokozott faggyútermelésének következménye.

Nem gabonahéj ez a korpa, hanem elhalt hámsejtekből áll! Egy természetes folyamat eredménye, hiszen a szervezetünk folyamatosan megújul, sejtjeink cserélődnek.

Mondják is, hét évente teljesen megújul az ember, szinte minden sejtünk kicserélődik, új emberré válunk. Ennek a folyamatnak a része a hámsejtek megújulása. De akkor mi a gond?

A szakszerűtlen hajápolás (vagy más ok, pl. gombás fertőzés, betegségek stb.) következtében a fejbőrről lehámló korpa nagyobb méretű lesz a megszokottnál. Szemmel látható, zavaró, nem csupán azért, mert észrevehető, hanem, mert gyakran viszketéssel is együtt jár.

natur sampon korpasodik
A natúr sampon korpás hajra a kellemetlen viszketést is megszünteti.

A natúr sampon korpás hajra más problémákat is kezel!

Mivel – a mondás szerint is – a baj nem jár egyedül, a korpában sem csupán a puszta jelenléte a taszító és a bosszantó.

Ahol a korpa jelen van, ott általában megtalálhatók az alábbiak is, de a jó hír az, hogy a natúr sampont korpás hajra ezeket a kísérőtüneteket is kezelni tudja:

  • Idegestően viszkető, irritáló fejbőr
  • Nagyon száraz vagy zsíros, egészségtelen kinézetű haj
  • Fokozott hajhullás, kopaszodás vagy töredező, elhaló haj
  • A fejbőr gyulladásai, látható piros foltok, a fejbőr irritációja

Natúr sampon korpás hajra – vegyszer-, színezék- és parabénmentes megoldás

Az Évca natúr sampon korpás hajra nem tartalmaz SLS-t (nátrium-lauril-szulfát) vagy más olyan anyagot, amely mérgezheti a szervezetet, és kiválthatja vagy súlyosbítja a korpásodást.

Ez azért fontos, mert a veszélyes anyagok a bőrön keresztül akár kétszer olyan könnyen, intenzíven szívódnak fel, mint a tápcsatornán át. Irritálók és allergének, gyengítik a bőr védőrétegét, amely fogékonyabb lesz bizonyos betegségekre, veszít az ellenállásából, és még inkább korpásodhat.

Az Évca natúr sampon korpás hajra ezzel szemben azért ideális, mert:

  1. kizárólag növényi tenzidekből kialakított, ichtiollal dúsított sampon, ezért
  2. optimális tisztító hatása mellett nem szárítja, nem irritálja az egyébként is érzékeny fejbőrt, amely a korpásodás problémájával küzd.

A natúr sampon korpás hajra való alkalmazása

A fejbőr korpásodása elleni természetes „gyógyírt” nem elegendő csupán beszerezni, hanem (szakszerűen) használni is kell ahhoz, hogy minden rendben legyen.

natur sampon korpas hajra hajmosas

Az első tanács ehhez talán furcsa is lesz. De olvasd el, és próbáld ki a többivel együtt!

  • Legyen a hajmosás mindig igazi élmény számodra. Egy alapos, de nem túl durva fejmasszázs még a hangulatodat is javítani fogja. Masszírozd át jó alaposan a fejbőrödet a natúr samponnal!
  • Kétszer is samponozhatsz, hogy igazán megadd a módját – s nem azért, hogy fogyjon a termék, hiszen ezt a natúr sampont nyugodtan lehet hígítani is a langyos vízzel, mert úgyis felhabzik –, hanem mert a kulcs az alaposság.
  • Habosítsd be jól a sampont, de még ne öblítsd! Hagyd 1 percig a hajadon, mert a natúr sampon korpás hajra így jobban hat.
  • Már említettem egy előző pontban, de nem árt kiemelni: a korpás hajat csakis langyos vízzel szabad mosni, aztán – a kettős samponozást követően – nagyon alaposan le kell tisztítani róla a sampont. Ha törülközővel finoman áttörlöd, és a levegőn hagyod megszáradni, akkor a hajszárító káros, fejbőrszárító hatását is kiiktattad.

Próbáld ki az ichtiol, a varázsmogyoró víz és a B5 provitamin szinergikus hatását!

Az Évca natúr sampon „titkos összetevője”, amitől a korpától való szabadulásod méltán várható, nem más, mint az ichtiol, amely a korpásodásért felelős faggyúmirigy-túlműködést természetes módon beszabályozza.

A hamamelisz (varázsmogyoró) víz szinte még a hangulatodra, gondolataidra is serketően hat, mert ez egy tonizáló, tisztító, frissítő hatású gyógynövény. Garantált hatása a természetes módon biztosított antibakteriális tisztítás. De ez az élmény annyira intenzív, hogy sokan úgy érzik: még a napjukat is feldobja.

natur sampon korpas hajkorona

Végül pedig a panthenol néven is ismert B5 provitamin a hajszálak szerkezetét javítja, hidratálja. Erősíteni és szépíteni fogja magát a hajkoronádat, hiszen a végcél nem csupán az, hogy a fejbőröd és a hajad korpamentes legyen, hanem ennél sokkal több: a vonzón csillogó, lenyűgöző szépségű hajkorona, melynek kialakításában a natúr hajbalzsam is segít.

Hagyj üzenetet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük