Natúr dezodor gyerekeknek

Frissítve: 2024.03.30.

Natúr dezodor gyerekeknek – egészséges és finom illat

A natúr dezodor gyerekeknek azért jobb választás a szokványos izzadásgátlónál, mert úgy előzi meg a testszagot, hogy nem mérgezi a csemetéd szervezetét – ami még a finom illatnál is fontosabb. Ha egyetértesz ezzel a felfogással, akkor a működési elve is érdekelni fog.

Mi a különbség a natúr dezodor és az egyéb izzadásgátló között?

Az izzadásgátló termékek rendszerint alumíniumot tartalmaznak, amely összehúzza a pórusokat.

Tudvalevő, hogy a testszag fő okai az izzadságmirigyek és a bőrünkön élő baktériumok. Amikor a mirigyekből származó izzadság találkozik a bőrünkön élő baktériumokkal, kialakul a testszag, ami egy teljesen természetes folyamat, mely a gyerek növekedésével együtt jár, és kiskamaszkorban már tenni kell ellene.

Amit a hagyományos, bolti izzadásgátló tesz, az a mirigyekből származó, természetes és jótékony izzadság kiiktatása a „képletből” – de olyan módon, ami egészségileg több mint megkérdőjelezhető. A test méreganyagai nem tudnak kiürülni a gyermek szervezetéből, mert a pórusok nem úgy működnek, ahogyan azt a természet eltervezte. Igaz ugyan, hogy a baktériumok se szaporodnak el a bőrön – ám azon az áron, hogy a szervezet nem tud megszabadulni a toxinoktól.

A natúr dezodor gyerekeknek kifejlesztett változata ezzel szemben nem szívódik fel a testben (ami önmérgezés!), nem rántja össze a pórusokat sem, hanem egy vékony, természetes réteget képez a gyerek bőrén, amely megakadályozza az izzadást előidéző másik tényező, a baktériumok elszaporodását – és nem magát az izzadást.

Micsoda különbség! Hiszen tudjuk: a túlságos igyekezet káros, és a radikális megoldások mindig veszélyesek. Erre mondja a népnyelv, hogy valaki „a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönti”. Hát pontosan ezt teszi a szokványos, bolti izzadásgátló akkor, amikor meg akarja akadályozni a testszagot, ám ezzel a „testmérgezés” kétféle módját varrja a fogyasztó nyakába. Egyrészt azt, hogy a természetes izzadás által a test nem képes megszabadulni a mérgektől, másrészt pedig az izzadásgátló hatóanyaga erre még rá is tesz egy lapáttal, mivel felszívódik a szervezetben.

Hogyan ápol a gyerekeknek készült natúr dezodor?

Önmérgezés helyett bőrápolás. Nagyon nem mindegy, hogy a fent leírt káros hatás helyett egyenesen ápolásban van része a gyermeked bőrének. Ez nem csupán egy hátrány kiküszöbölése – ami már önmagában is eldöntené a kérdést a natúr dezodor gyerekeknek szánt típusai javára –, hanem egy plusz előny.

Az izzadásgátló gyerekeknek szánt fajtái nem ápolják a bőrt, csupán a pórusok normális működését iktatják ki. Ezzel szemben a natúr dezodor gyerekeknek forgalmazott verziója általában cink-oxidot vagy jól bevált szódabikarbónát és a natúr kozmetikumok új szupersztárját, az egzotikus shea vajat tartalmazza fő alkotóelemeként.

Lássuk most egyenként, hogy melyiktől milyen előnyökre számíthat a gyermeked bőre!

Cink-oxid az alumíniummentes frissességért

A cink-oxidos változat nem egy izzadásgátló gyerekeknek, hanem egy izzadást megengedő, de a testszagot gátló készítmény. Elvégre nem magát a hűsítő, egészséges izzadást akarjuk kiküszöbölni, hanem csak a szagokat! Mivel ez nem tartalmaz alumíniumot, hanem egy krémes, gondoskodó és ápoló hatású készítmény, nem fog felszívódni a bőrön keresztül, hanem a bőr felületén iktatja ki a testszagért felelős baktériumokat.

Natúr dezodor gyerekeknek shea vajjal – a modern kozmetikumok csúcsterméke

Hasonlóan írható le a shea vajas verzió hatása. A 100%-ban természetes, finomítatlan shea vaj az Afrikában őshonos karité fa diójából kisajtolt krémszínű, zsíros anyag, a természet igazi kincse. Két évszázadot él a fa, amin terem, de csak a növény 20. életévében jelenik meg rajta ez az értékes termés, amely az egész világon megújította a kozmetikumokat.

Mi a shea vaj népszerűségének a titka? Az, hogy nem csupán nem mérgezi a testet, hanem  egyenesen ápolja, kényezteti a bőrt. Rengeteg, szinte gyógyhatásúnak mondható összetevőt tartalmaz, köztük vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket és egy egyedülálló, aktív hidratáló összetevőt. 

Vitamin a dezodorban?

A shea vaj vitaminjai közül az A-vitamin megakadályozza a hám kiszáradását, selymessé és rugalmassá teszi gyermeked bőrét. Gyorsítja az esetleges sebek gyógyulását és gyulladáscsökkentő hatása van.

Az E-vitamin hidratál és fokozza az anyagcserét – de nem a testszagot! –, ugyanakkor természetes antioxidánsként is működik, amely a szabad gyökök visszaverése által már ebben a korban elejét veszi a bőr hamar elkezdődő öregedésének. Sőt, az E-vitamin regenerálja a bőrfelületen található sérüléseket.

Végül pedig a natúr dezodor gyerekeknek azért is ajánlott, mivel a shea vajas változatában található F-vitamin előfeltétele az egészséges és szép hajnak, bőrnek és körömnek. Nem csupán bársonyosabbá teszi a bőrt, hanem az ekcéma megelőzéséhez is hozzájárul, mert gyulladáscsökkentő hatása van.

Természetes megoldások a testszag problémájára

Izzadni természetes és normális dolog, amiben semmi szégyellnivaló sincs. Az más kérdés, hogy a testszagot meg akarjuk előzni, de anélkül, hogy túllőnénk a célon, és a hűsítő, méregtelenítő izzadást is kiiktatnánk, sőt: pluszba mérgeznénk a gyermekünk szervezetét.

Ha Te is egyetértesz ezzel a céllal: az egészséges ápoltsággal, amely nem megy szembe a test természetes életfunkcióival, hanem egyenesen támogatja azokat, akkor válaszd a natúr dezodor gyerekeknek készített változatait!

Hagyj üzenetet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük