Alumínium mentes dezodor

Frissítve: 2024.05.25.

Alumínium mentes dezodor: frissesség önmérgezés nélkül

Az alumínium mentes dezodor megoldja a mindannyiunkat érintő problémát. Hiszen a hónaljizzadás büdös, ragacsos és bosszantó – de természetes és egészséges is.

Úgy kellene kezelni ezt a kellemetlenséget, hogy ne lőjünk ágyúval a verébre. Más szóval: ne legyen a megoldás kockázatosabb, mint az a helyzet, amiből kiindultunk!

aluminium mentes dezodor

Alumínium mentes dezodor, hogy először is ne ártsunk a testnek

Az orvostudomány elve a primum non nocere, amit latinul azt mondja, hogy: először is ne ártsunk, ha valamit kezelünk.

A bolti izzadásgátlók a legtöbb esetben alumíniumsókat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák, hogy az izzadság elérje a bőr felszínét, míg az alumínium mentes dezodor a pórusok eltömítése nélkül segít a szagok elleni küzdelemben.

Ez a nagy különbség az alumínium mentes dezodor és a hagyományos dezodor között, amely árthat a bőröd, sőt az egész tested egészségének.

Az alumínium mentes dezodor egészséges előnye

Az alumínium alighanem olyankor jut inkább eszedbe, amikor a fóliáért nyúlsz, hogy lefedd a maradék kaját, vagy amikor az üdítős dobozokat viszed a kukába. De a sokak által használt izzadásgátlókban lévő alapanyag is alumíniumsó, gyakran alumínium-klórhidrát.

aluminiumsókat tartalmaz

Ezt az összetevőt több mint fél évszázada használják az izzadásgátlókban az izzadtság és a szagok megfékezésére. Csakhogy ami régi, az nem biztos, hogy jó is, mert lehet, hogy tudunk jobbat!

Hogy mi a gond vele? Az izzadásgátlókban lévő alumínium-klórhidrát felszívódik a bőrbe, és átmenetileg elzárja a pórusokat, megakadályozva, hogy az izzadtság a felszínre jusson.

Ez túlságosan radikális kezelés, mert a test az egészséges izzadás által hűti magát, és megszabadul a méreganyagoktól.

A kérdés tehát: Te vajon nem szeretnél inkább egy olyan terméket, amely a bőr felszínén maradnak, és nem zavarja a természetes izzadási folyamatot?

Ha alternatív megoldást keresel az izzadás és a szagok kezelésére, akkor az alumínium mentes dezodor megfelelő lehet számodra!

Az alumínium mentes dezodor hatásmechanizmusa

Az alumínium mentes dezodor nem tartalmaz alumíniumsókat az izzadás megfékezésére. A szagot úgy fékezi meg, hogy az igazi bűnösökre hat, és nem az ártatlan izzadságra: a hónaljban élő baktériumokat intézi el, ahelyett hogy a pórusaidat tömítené be.

„Hogyhogy, hát nem az izzadság a probléma? Hiszen azt szokták kezelni az izzadásgátlók!” – kérdezed.

Igen, az izzadásgátlók valóban ezt teszik, ráadásul a veszélyes alumíniummal. De a problémát nem így kell kezelni! Mert az izzadság ártatlan. Hiszen önmagában gyakorlatilag szagtalan. Csak annyi a gond vele, hogy elősegíti a baktériumok szaporodását lehetővé tevő környezet kialakulását a hónaljban – és ezáltal közvetve kellemetlen szagot okoz, illetve „bűntárssá” válik a dologban.

Az alumínium mentes dezodor speciális összetevőket (pl. citromfüvet, gyömbért és más finom „ravaszságokat”) tartalmaz, amelyek segítenek abban, hogy a hónaljad kevésbé legyen barátságos, kellemes hely a kártékony és testszagot okozó baktériumok számára.

illatanyag citromfű gyömbér

Ha az alumínium mentes dezodor használata által csökkented a baktériumok mennyiségét, akkor a testszag forrását csökkented – logikus!

Ezenkívül az alumínium mentes dezodor még finom illatanyagokat is tartalmaz, amelyek segítenek semlegesíteni és elfedni a minimálisan esetleg fennmaradható hónaljszagot friss, tiszta illattal, valamint szódabikarbónát vagy más olyan natúr összetevőket, amelyek segítenek felszívni a nedvességet.

Az alumínium mentes dezodor legfőbb „ütőkártyái”:

  • Lehetővé teszi a szervezeted számára, hogy a maga természetes életfolyamatai szerint, szabadon izzadjon.
  • Megszűnik a hónaljad pórusainak eltömődése, és ezzel vége az önmérgezésnek, ami azáltal történik, hogy a tested nem tudja kiizzadni a toxinokat.
  • Csökken a kellemetlen, sőt akár fájó hónaljirritáció, kidörzsölődés valószínűsége.
  • Önmérgezés helyezett a test fokozott természetes méregtelenítése következik be a természetes izzadás révén.
  • A szagok elfedése és megelőzése kellemes, természetes illatokkal történik – mint például a levendula, a citrusfélék és a rozmaring, a citromfű vagy a gyömbér stb.
  • Hidratáltabb, egészségesebb lesz a hónaljbőröd, ha aloét vagy más hidratáló összetevőket tartalmazó alumínium mentes dezodort választasz.

Ne izzadásgátlót használj, hanem (alumínium mentes) dezodort!

Az izzadásgátló és a dezodor között alapvető különbség van a koncepciót tekintve. Az izzadásgátló – mint azt a neve is elárulja – az izzadást csökkenti, míg a dezodor a szagot szünteti meg.

A dezodorok kozmetikumnak minősülnek, míg az alumíniumos izzadásgátlók gyakorlatilag a „gyógyszerek”, a testünk működését befolyásoló mesterséges készítmények közé tartoznak. Vannak is olyan emberek, akiknek gyógyszerre van szükségük a túlzott izzadás ellen – de ez egy külön sztori.

izzadás egészséges

Az izzadás természetes határokon belül cseppet sem betegség, hanem épp ellenkezőleg: a tested egészségének természetes záloga! Ezért azt javaslom Neked, hogy gondolkodj el a dolgon, zárj ki továbbra is minél több mesterséges anyagot az életedből, és ha jónak látod, akkor válts az alumínium mentes dezodor rendszeres használatára!

Hagyj üzenetet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük